Nuorisoakatemia

Nuorisoakatemia

Kapellimestari Jukka-Pekka Saraste sekä Suomalainen Kamariorkesteri perustivat Suomen 100-vuotisjuhlavuonna startanneen Nuorisoakatemian, johon Suomessa ammattimuusikoiksi opiskelevat voivat hakea. Ainutlaatuisen vuoden 2019 Nuorisoakatemiasta tekee sen keskittyminen myös kamarimusiikin soittamiseen, joka muodostaa orkesterisoittamisen pohjan niin Suomalaisessa Kamariorkesterissa kuin suuremmissa sinfoniaorkestereissakin. Nuorten opettajina ja mentoreina toimivat Suomalaisen Kamariorkesterin muusikot. Nuorisoakatemiassa nuoret muusikot saavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä esiintymään huippuorkesterissa Jukka-Pekka Sarasteen johdolla muun muassa Tammisaaren Kesäkonsertit -festivaalilla elokuussa. Kolmivuotinen Nuorisoakatemia toteutetaan Jane ja Aatos Erkon Säätiön apurahalla.

Hae mukaan

Kuka voi hakea?

Nuorisoakatemia on suunnattu Suomessa konservatorioissa, ammattikorkeakouluissa ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ammattimuusikoksi opiskeleville nuorille.

Nuorisoakatemiaan haetaan vuonna 2019 huilisteja ja klarinetisteja. Haku tapahtuu koesoitoilla, hakuaika on auki 30.3.2019 saakka.

Hakeminen Nuorisoakatemiaan

Hakeaksesi koesoittoihin, lähetä Suomalaisen Kamariorkesterin toimistoon Anna Henrikssonille (anna@sublime.fi)seuraavat materiaalit:

  • CV / biografia, jossa myös yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)
  • lyhyt vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot kuka olet, minkälainen on musiikillinen taustasi ja miksi olet kiinnostunut hakemaan SKO:n Nuorisoakatemiaan. Muutama lause kustakin kohdasta riittää.

 

SKO:n mentoreiden valitsemille koesoittoon hyväksytyille muusikoille ilmoitetaan 1.4. mennessä sähköpostitse hyväksymisestä, ja samalla lähetetään koesoittoihin tulevat orkesteristemmat PDF:nä.

 

Koesoittokappaleet:

Huilu:

Huilu: Mozartin konsertto G-duuri 1. osa + vapaavalintainen teos tai osa teoksesta (6-8 min) säestyksellä + hakuun hyväksyttäessä lähetettävä orkesteristemmaMozartin sinfoniasta nro 41 ”Jupiter”

Klarinetti:

Mozartin konserton 1. ja 2. osa kadensseineen + vapaavalintainen teos tai osa teoksesta (6-8 min) säestyksellä + hakuun hyväksyttäessä lähetettävä orkesteristemma.

 

HUOM! Koesoittoon hakija on velvollinen hankkimaan itse koesoittomateriaalin nuotit, lukuun ottamatta sähköpostitse tulevia orkesteristemmoja.

Säestys:

Suomalainen Kamariorkesteri järjestää koesoittoon pianistin, jonka kanssa kullakin muusikolla on aikaa harjoitella ennen koesoittoa. HUOM! Ilmoitathan Anna Henrikssonille (anna@sublime.fi) mikäli tulet koesoittoon oman pianistin kanssa.

 

Koesoitot Helsingissä 13.4.2019

Koesoitot järjestetään Helsingissä 16.4.2019. Tarkempi aikataulu lähetetään koesoittoon hyväksytyille hakuajan umpeuduttua.

Koesoittojen juryssa on Suomalaisen Kamariorkesterin soittajia. Koesoitoissa ei ole sermiä.

Koesoittojen tulokset ilmoitetaan koesoittojen jälkeen.

Suomalainen Kamariorkesteri korvaa Nuorisoakatemiaan hyväksyttyjen nuorten (huom! Ei siis kaikkien koesoittoon tulijoiden vaan koesoittojen kautta sisään Nuorisoakatemiaan hyväksyttyjen) mahdolliset matka- ja majoituskustannukset koesoittoihin.

Nuorisoakatemia
Nuorisoakatemia

Aikataulu vuonna 2019

30.3.2019 Hakuaika koesoittoihin umpeutuu

1.4.2019 Tulokset koesoittojen esikarsinnoista ilmoitetaan hakijoille

16.4.2019 Koesoitto Helsingissä

TBC Kamarimusiikin harjoituksia Helsingissä, aikataulut sovitaan kokoonpanon kesken erikseen

25.-26.5.2019 Harjoitusviikonloppu Helsingissä

27.7.-3.8.2019 Tammisaaren Kesäkonsertit

Lisäksi tarjoamme muusikoille mahdollisuuden esiintyä myös yhteistyökumppaneidemme yksityistilaisuuksissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Tarkemmat ajat ja repertuaari ovat erikseen sovittavissa. Nuorisoakatemialaisille maksetaan päivärahat silloin kun niiden saantiperuste täyttyy, sekä matkat ja majoitus tarpeen mukaan.

 

Muusikot

Nuoriso­­akatemiaan vuonna 2018 valitut muusikot

Ella Griinari, viulu
Sisu Sieppala, viulu
Amanda Ernesaks, viulu
Kati Välimaa, viulu
Violetta Varo, viulu
Piia Virtanen, viulu
Charlotta Westerback, alttoviulu
Kathy Hao, huilu
Claudia Reys Segovia, klarinetti
Leena Salminen, oboe
Heljä-Maaria Rantanen, fagotti

Nuoriso­akatemiaan vuonna 2017 valitut muusikot

Maya Dufour, viulu
Sirkku Helin, viulu
Emmi Peltola, viulu
Emma Mali, viulu
Venla Närhi, viulu
Kaisa Anttila, alttoviulu
Oili Tuhkanen, alttoviulu
Sameli Vettenranta, alttoviulu
Tuomas Roos, sello
Saara Särkimäki, sello
Kaapo Kangas, kontrabasso
Martta Jämsä, huilu
Sara Hakaste, oboe
José Carlos Domínguez, klarinetti
Aron Mojzer, fagotti

 

Nuorisoakatemia