Tammisaaren Kesäkonsertit

1.–5.8.2018, Tammisaari

Tammisaari

Info

Tammisaaren Kesäkonsertit on Suomalaisen Kamariorkesterin tunnetuin ja suosituin tapahtuma. Konserteissa nautitaan korkeatasoisesta musiikista ja elokuisista illoista kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen luotsaamana.

Vuonna 2000 käynnistetty festivaali järjestetään yhteistyössä Raaseporin kaupungin, Tammisaaren seurakunnan ja Tammisaaren konserttien kannatusyhdistyksen kanssa.

Ohjelma ja liput

Keskiviikko 1.8.2018 kello 19, Tammisaaren kirkko

Jonathan Roozeman, sello
Lauri Porra, sähköbasso
Suomalaisen Kamariorkesterin jäseniä
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari

Bach: Deconstructing J.S. Bach cello suites: rearranged suites for cello, electronics and electric bass.
Lauri Porran ja Jonathan Roozemanin versioima Bachin soolosellosarja.
Schubert: Sinfonia No. 1, D-duuri, D 82

Liput: 35 €

Torstai 2.8.2018 kello 15, Tammisaaren kirkko

Avoimet ovet!

Suomalainen Kamariorkesteri ja festivaalin taiteellinen johtaja Jukka-Pekka Saraste esittelevät makupaloja festivaalin ohjelmistosta.

Vapaa pääsy

Torstai 2.8.2018 kello 19, Tammisaaren kirkko

Suomalainen Kamariorkesteri
Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemia
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Rebecca Roozeman, viulu

Vieuxtemps: Viulukonsertto No. 5, Op 37
Saint-Saensin Sellokonsertto: La muse et le poéte, Op 132
Tshaikovski: Serenade, Op. 48

Liput: 38 €

Perjantai 3.8.2018 kello 19, Tammisaaren kirkko

Suomalainen Kamariorkesteri
Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemia
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Jonathan Roozeman, sello

Saint-Saëns: Cello Concerto No. 1, Op 33 
Beethoven: Sinfonia No. 1, C-duuri, Op. 21

Liput: 38 €

Lauantai 4.8.2018 kello 10-12, Ravintola Knipan

Brunssi saaristolaismusiikin kera

Suomalaisen Kamariorkesterin taiteilijat elävöittävät Knipanin loistokasta brunssia musiikillaan!

Liput 35 €, varaukset: gh@restaurantgh.fi

Lauantai 4.8.2018 kello 19, Tammisaaren kirkko

Suomalainen Kamariorkesteri
Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemia
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Elisabeth Leonskaja, piano

Beethoven: Pianokonsertto No. 1, C-duuri, Op 15
Schumann: Sinfonia No.1, Op 38

Liput: 45 €

 

Liput Tammisaaren vuoden 2018 festivaalille ovat myynnissä!

Puh. 0600-900 900 (1,98 €/min+pvm)

lippu_transparent.gif

450A2220

Artistit

 

Elisabeth Leonskaja
Photo: Marco Borggreve

Elisabeth Leonskaja

Tammisaaren Kesäkonserteissa kuullaan tänä kesänä yhtä aikamme maineikkaimmista pianisteista, venäläisen pianokoulun viimeiseksi Grand Dameksikin kutsuttua Elisabeth Leonskajaa.

Venäläisperheeseen Tbilisissä Georgiassa syntynyttä Leonskajaa pidettiin ihmelapsena. Hän aloitti konsertoinnin 11-vuotiaana ja päätyi pian opiskelemaan Moskovan konservatorioon. Ollessaan vielä opiskelija, hän voitti palkintoja maineikkaista Enescu-, Marguerite Long- ja Kuningatar Elizabeth -pianokilpailuista. Leonskajan musiikilliseen kehitykseen jätti lähtemättömän jäljen pitkä yhteistyö Svjatsoslav Richterin kanssa. Leonskaja on esiintynyt käytännössä kaikkien maailman huippuorkesterien solistina monien merkittävimpien kapellimestarien kanssa. Hän on myös säännöllinen vieras keskeisimmillä festivaaleilla ja resitaalitaiteilijana merkittävissä konserttitaloissa ympäri maailman.

www.leonskaja.com

LauriPorra-by-JarmoKatila-HiRes

Lauri Porra

Lauri Porra (1977) on kansainvälisesti tunnustettu säveltäjä ja muusikko. Säveltäjänä Porra on julkaissut muun muassa kolme omaa nimeään kantavaa instrumentaalilevyä sekä säveltänyt orkesterimusiikkia ja musiikkia useisiin elokuviin ja tv-sarjoihin. Muusikkona Porra tunnetaan erityisen laaja-alaisena ja virtuoottisena soittajana. Pidempiaikaisesti hän on toiminut basistina muun muassa Stratovarius-yhtyeessä ja Emma Salokoski Ensemblessä. Hän johtaa myös omaa yhtyettään Lauri Porra Flyover Ensembleä.

www.lauriporra.wordpress.com

Roozeman_13-04-16_012

Jonathan Roozeman

Suomalais-hollantilainen sellisti Jonathan Roozeman (1997) on voittanut useita nuorten sellokilpailuja muun muassa Suomessa, Virossa ja Latviassa. Menestys kilpailuissa alkoi Turun sellokilpailusta, jonka välierään Roozeman pääsi 12-vuotiaana ja sai erikoispalkinnon. Vuonna 2012 hän voitti toisen palkinnon Amsterdamin kansallisessa sellokilpailussa. Vuonna 2013 Roozeman sijoittui kärkijoukkoon kansainvälisessä Paulon sellokilpailussa ja Gaspar Cassado -kilpailussa. Samana vuonna hän oli finalisti Portugalin Portossa pidetyssä Premio Suggia -kilpailussa. Vuoden 2015 kuudes sija yhdessä kansainvälisesti merkittävimmistä kilpailuista, Moskovan Tshaikovski-kilpailussa, poiki Roozemanille välittömästi useita solisti- ja resitaalitilaisuuksia. Lokakuussa 2015 hän sijoittui viiden parhaan joukkoon Naumburg-kilpailussa New Yorkissa.

Roozeman on esiintynyt solistina muun muassa Mariinski-teatterin orkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tokyo New City Orchestran, Tapiola Sinfoniettan, Turun Filharmonisen Orkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Pietarin Filharmonisen orkesterin ja Moskovan Virtuoosien kanssa. Keväällä 2016 Roozeman debytoi Radion sinfoniaorkesterin solistina sekä esiintyi Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin 100-vuotisjuhlan solistina. Elokuussa 2017 hän soitti Esa-Pekka Salosen Manian säveltäjän johdolla Helsingissä, Tukholmassa ja New Yorkissa. Roozemanin sello on Suomen Kulttuurirahaston omistama David Tecchler vuodelta 1707 ja jousi amerikkalaisen mesenaatin lainaama Dominique Peccatte 1800-luvulta.

www.jonathanroozeman.net

Rebecca Roozeman

Rebecca Roozeman

Rebecca Roozeman (2001) aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa Grazyna Zeranska-Gebertin johdolla. Vuodesta 2015 lähtien hän on ollut Pekka Kauppisen opissa Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa.

Roozeman on soittanut muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin, Kauno filharmonijan sekä Italiassa ja Kiinassa kiertäneiden Tapiolan nuorten sinfonikkojen solistina.

Roozeman on menestynyt myös kilpailuissa: hän on muun muassa saavuttanut ensimmäisen sijan Young musician -kilpailussa Tallinnassa ja kolmannen palkinnon Janne-kilpailussa.

Seele-kvartetin lisäksi Roozeman soittaa veljiensä kanssa pianotriossa. Trio Roozeman on esiintynyt omin konsertein muun muassa Urku, yö ja aaria -festivaalilla ja Turun musiikkijuhlilla.

Yhteystiedot

Raaseporin kaupungin kulttuuritoimisto
Raaseporintie 8 A
10600 Tammisaari

Aukioloajat: ma–pe 8–16
Puh. 019 289 2780
Sähköposti: music@raasepori.fi

Suomalainen Kamariorkesteri
c/o Sublime Music Agency Oy
Vilhonvuorenkatu 12
00500 Helsinki

Toiminnanjohtaja Tiina Vihtkari
Puh. +358 50 594 2430
Sähköposti: tiina.vihtkari@sublime.fi

Something is wrong.
Instagram token error.