Tammisaaren Kesäkonsertit

"APOLLON 22"

4.-7.8.2022, Raasepori

Tammisaari

Info

Tammisaaren Kesäkonsertit on Suomalaisen kamariorkesterin tunnetuin ja suosituin tapahtuma. Orkesterin taiteellisen johtajan Jan Söderblomin suunnittelemissa konserteissa nautitaan musiikkielämyksistä ja elokuisista illoista tunnelmallisessa Tammisaaressa.

Tammisaaren kesäkonsertit järjestetään seuraavan kerran 3.–6.8.2023.

Vuonna 2000 käynnistetty festivaali järjestetään yhteistyössä Raaseporin kaupungin, Tammisaaren seurakunnan ja Tammisaaren konserttien kannatusyhdistyksen kanssa. Tarkemmat tiedot vuoden 2022 ohjelmasta alla.

Liput Lippu.fi ja Luckan Raasepori. Vuoden 2023 lipunmyynnin alkupäivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Huom! Konsertteihin ei myydä lippuja ovelta. Lippupisteen verkkokauppa myy lippuja konserttein alkamisaikaan asti. 

Tammisaaren Kesäkonserteissa noudatetaan kulloinkin voimassa olevaa THL:n ja OKM:n Covid-19 hygienia- ja turvallisuusohjetta. 

_DSC8614 (1)

Torstai 4.8. klo 19 Tammisaaren kirkko


Suomalainen kamariorkesteri

joht. Jukka-Pekka Saraste & Jan Söderblom

Hanna-Kaarina Heikinheimo, huilu, Helena Juntunen, sopraano, Gabriel Suovanen, baritoni, Dan Henriksson, kertoja, Key Ensemble

OHJELMA:

Claude Debussy: Syrinx

Igor Stravinsky: Apollon musagète

---

Lars-Erik Larsson: Förklädd gud op. 24

Liput alk. 48,50 €

Konsertin kesto n. 2 h


 

Perjantai 5.8. klo 19 Tammisaaren kirkko


Suomalainen kamariorkesteri

joht. Jan Söderblom, sol. Eriikka Maalismaa & Kasmir Uusitupa, viulu

OHJELMA:

Olivier Messiaen: Ylösnousemus (L'Ascension): Osa nro 4, Kristuksen rukous hänen noustessaan Isänsä tykö

Anna Clyne: Prince of Clouds
---
Andrea Tarrodi: Paradisfåglar

Einojuhani Rautavaara: Cantus arcticus op.  61

Ohjelman suunnittelu: Pekka Kuusisto

Liput alk. 48,50 €

Konsertin kesto n. 2 h

Lauantai 6.8. CARPE DIEM! Tammisaari


10.00 Raatihuoneen tori

Suomalaisen kamariorkesterin vaskipuhaltajat

11.00 Villa Skeppet

 Benjamin Britten: Phantasy Quartet op. 2

Göran Schildt: Daphne och Apollon (1952) - Jennifer Dahlbäck: kirjailija ja teos

Liput alk. 11,50 €

14.00 Tammisaaren kirkko

Jan Söderblom, viulu, Folke Gräsbeck, piano

Lili Boulanger: D’un matin de printemps (1918)

Igor Stravinsky: Dithyrambe (1932)

Einojuhani Rautavaara: Dithyrambos op. 55 (1970)

César Franck: Sonaatti viululle ja pianolle A-duuri (1886);

Liput alk. 22,50 €

16.00 Bio Forum

Aalto (ohj. Virpi Suutari)

Ennen elokuvaa: säveltäjä Sanna Salmenkallio musiikistaan Aalto-elokuvaan

Liput ja muu info: Bio Forum


Sunnuntai 7.8. klo 10.00 Tammisaaren kirkko


Musiikkijumalanpalvelus

Suomalaisen kamariorkesterin jousikvartetti


 

Solistivieraat

image

Dan Henriksson, näyttelijä

Näyttelijä ja ohjaaja Dan Henriksson on toiminut Klockriketeaternin johtajana vuodesta 2005. Hän on opiskellut Teatterikorkea-koulussa ja työskennellyt teatteri-, elokuva-, tv- ja radionäyttelijänä sekä ohjannut teatteria ja oopperaa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Chilessä ja Venäjällä. Hän on toiminut dramaturgina, kään-tänyt tekstejä teatteriin ja kirjoittanut kolme ooppera-librettoa. Henriksson on myös opettanut ja luennoinut useissa yliopistoissa ja kansainvälisissä konferensseissa.

Key-Luxemburg-2013-3

Key Ensemble

Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble lukeutuu harvoihin suomalaisiin ammattikuoroihin. Vuonna 2005 perustettu kuoro on tänä päivänä keskeinen vokaalimusiikin toimija Turun alueella ja laajemminkin Suomessa. Täyteläisestä ja vakuuttavasta soinnistaan kiitetty Key Ensemble yhdistää ohjelmistoa monipuolisesti ja luovasti renessanssista nykymusiikkiin. Kuoron kokoonpano vaihtelee tarpeesta ja tilanteesta riippuen pienyhtyeistä täysikokoiseen kamarikuoroon.

suovanen_gabriel

Gabriel Suovanen, baritoni

Tukholmassa syntynyt, mutta juuriltaan suomalainen Gabriel Suovanen aloitti laulajan-uransa poika-sopraanona kotikaupunkinsa Oscarsteaternin musikaalissa NINE. Ura jatkui Tukholman useissa Tukholman kuninkaallisen oopperan poikasopraanorooleissa. Gabriel Suovanen on useiden eurooppalaisten oopperatalojen vakiovierailija ja myös kysytty konserttisolisti. Suovanen on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa ja Tukholman taideyliopistossa.

 

Eriikka Maalismaa viulu

Eriikka Maalismaa, viulu

Monipuolinen viulutaiteilija Eriikka Maalismaa on soittanut vierailevana konsertti- mestarina ja äänenjohtajana Tapiola Sinfoniettassa, Avanti!-kamariorkesterissa, Turku filharmoniassa, Lapin kamari-orkesterissa, Australian Chamber Orchestrassa ja BBC:n sinfoniaorkesterissa. Vuonna 2008 alkaneen toimensa Helsingin kaupunginorkesterin toisena konserttimestarina hän päätti vuonna 2016 siirtyäkseen vapaaksi taiteilijaksi. Maalismaa järjestää monitaiteellisia esityksiä erilaisissa kokoonpanoissa.

110 Helena Junttunen - Photo Alejandro Lorenzo 01February22

Helena Juntunen, sopraano

Erinomaisella näyttämö-ilmaisulla rooleihinsa heittäytyvän Helena Juntusen osaamista arvostetaan sekä koti- että ulkomailla. Margaretan rooli Gounod’n Faustissa Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 2002 käynnisti hänen kansainvälisen uransa. Tärkeimpien kansainvälisten oopperatalojen ohessa Juntunen vierailee säännöllisesti Kansallisoopperassa. Juntusen roolidebyytti Aidana kuuluu tämän kesän Savonlinnan Oopperjauhlien ohjelmaan.

 

Uusitupa_Kasmir5_650x400

Kasmir Uusitupa, viulu

Viulunsoiton kolmevuotiaana aloittaneen Kasmir Uusituvan opintopolku on kulkenut Itä-Helsingin Musiikkiopiston ja Sibelius-Akatemian nuoriso-osaston kautta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan, Pariisin konservatorioon ja Sveitsin kansainväliseen Menuhin-akatemiaan. Lisäksi Uusitupa on hankkinut kapellimestari- oppeja Jorma Panulan ohjauksessa ja opiskelee Sibelius-Akatemiassa Petri Komulaisen puhallin-kapellimestariluokalla. Tämän vuoden Sibelius-viulukilpailussa Uusitupa oli parhaiten menestynyt suomalainen.

450A2098

Hanna-Kaarina Heikinheimo, huilu

Hanna-Kaarina Heikinheimo  valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1995. Hän on toiminut Radion sinfoniaorkesterin soolopikkolon- ja huilunsoittajana  vuodesta 1994 soitettuaan sitä ennen Turun ja Helsingin  kaupunginorkestereissa.  Heikinheimo on Suomalaisen Kamariorkesterin ja Kamariorkesteri Avantin jäsen. Hanna-Kaarina Heikinheimo on pikkolonsoiton tuntiopettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Folke Gräsbeck

Folke Gräsbeck, piano

Pianotaiteilija Folke Gräsbeck tunnetaan Sibeliuksen pianomusiikin auktoriteettina. Hänen väitöskirjansa käsitteli pianoa Sibeliuksen nuoruustuotannossa ja hän on esittänyt yli 400 Sibeliuksen pianoteosta. Solistina ja kamarimuusikkona hän on vieraillut laajasti eri puolilla maailmaa. Folke Gräsbeck oli Bromarvin (Raasepori) Kansjerf-sukutilan maanviljelijä seitsemännessä polvessa, lisäksi hän on toiminut Tammisaaren konserttikannatusyhdistyksen impressaariona vuodesta 2004 lähtien.

Yhteystiedot

SUOMALAINEN KAMARIORKESTERI
Toiminnanjohtaja Ninni Sulva-Vakkilainen
Puh. +358 42 124 7046
Sähköposti: ninni.sulva@gmail.com

Raaseporin kaupunkikehitysosasto, kulttuuripalvelut
Kulttuuripäällikkö Lotta Lerviks

Puh. 019 289 2781

Sähköposti: music@raasepori.fi
Raaseporintie 37
10600 Tammisaari