Tammisaaren kesäkonsertit
Tammisaari

Info

Tammisaaren kesäkonsertit järjestetään Raaseporissa 31.7.–4.8.2024. Ohjelma ja lipunmyynnin aloitus julkistetaan keväällä. Tällä sivulla voit tutustua vielä vuoden 2023 ohjelmaan.

Pastoraali-teema tuo luonnon vehreyden ja loppukesän idyllin Tammisaaren kesäkonsertteihin 3.–6.8.2023 . Suomalaisen kamariorkesterin huippumuusikoiden lisäksi lavalla ovat solistivieraina nuoret tähdet sopraano Iris Candelaria ja viulisti Tami Pohjola.

Kuningasbasso Matti Salminen ja brittiläis-suomalainen Alakulo Ensemble yhdistävät rohkeasti eri musiikin tyylisuuntia ja sävelmiä tangomusiikin poljentoon ja Pentti Hildén yhtyeineen esittää C.M. Bellmanin musiikkia.

Tammisaaren kesäkonsertit on Suomalaisen kamariorkesterin tunnetuin ja suosituin tapahtuma. Orkesterin taiteellisen johtajan Jan Söderblomin suunnittelemissa konserteissa nautitaan musiikkielämyksistä ja elokuisista illoista tunnelmallisessa Tammisaaressa.

Festivaali toteutetaan Suomalaisen kamariorkesterin, Raaseporin kaupungin kulttuuripalveluiden, Tammisaaren seurakunnan ja Ekenäs konsertgarangiföreningenin yhteistyönä.

Festivaalia tukevat orkesterin pääyhteistyökumppanit Kone, HPP Asianajajat ja Raaseporin kaupunki sekä Veho, Svenska kulturfonden, William Thurings stiftelse, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond ja yksityiset mesenaatit.

 

 

_DSC8614 (1)

Torstai 3.8. klo 15
Tammisaaren kirkko

Makupaloja festivaalin ohjelmasta

Suomalainen kamariorkesteri

joht. Jan Söderblom
sol. Iris Candelaria, sopraano

Vapaa pääsy

 

Torstai 3.8. klo 19
Tammisaaren kirkko

Suomalainen kamariorkesteri

joht. Jan Söderblom
sol. Iris Candelaria, sopraano

 

OHJELMA:

Ludwig van Beethoven:
Sinfonia nro 6, ”Pastoraali”

----

Joseph Canteloube:
Chants d’Auvergne,
osia sarjoista 1 ja 2

György Ligeti:
Romanialainen konsertto

Liput alk. 49 €

 

 

Perjantai 4.8. klo 19
Tammisaaren kirkko

Suomalainen kamariorkesteri

joht. Jan Söderblom
sol. Tami Pohjola viulu

 

OHJELMA:

Lili Boulanger:
D’un matin de printemps,
sovitus kamariorkesterille Iain Farrington

Ralph Vaughan Williams:
Lark Ascending

----

Johannes Brahms:
Serenadi nro 1, D-duuri

Liput alk. 49 €

 

Lauantai 5.8. klo 10
Raatihuoneen tori, Tammisaari

Torisoitto

Suomalaisen kamariorkesterin käyrätorvikvartetti


Lauantai 5.8. klo 14

Tammisaaren kirkko

Bellman luonnossa 

Pentti Hildén ja yhtye esittävät Carl Michael Bellmanin musiikkia.

Vapaa pääsy

 

Lauantai 5.8. klo 19
Tammisaaren kirkko 

Matti Salminen & Alakulo Ensemble

Kuningasbasso Salminen ja brittiläis-suomalainen Alakulo Ensemble yhdistävät rohkeasti eri musiikin tyylisuuntia ja sävelmiä tangomusiikin poljentoon.

Liput alk. 49€

 

Sunnuntai 6.8. klo 10
Tammisaaren kirkko

Musiikillinen jumalanpalvelus

Riitta Pesola, sello
Inkeri Aittola, urut

J.S. Bachin ja F. Mendelssohn Bartholdyn musiikkia.

Jumalanpalvelus on ruotsinkielinen ja se radioidaan.

 

Sunnuntai 6.8. klo 12
Chappe

Jan Söderblom, viulu
Riitta Pesola, sello

J.S. Bachin, Sallisen ja Rautavaaran musiikkia

Museon liput 12/9/0€

 

Sunnuntai 6.8. klo 14
Bio Forum

Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki -dokumenttielokuva

ohj. Riitta Rask

Lue lisää elokuvasta

Liput 12€ Bio Forum

 

Solistivieraat

image2

Iris Candelaria

Sopraano Iris Candelaria voitti ensimmäisen palkinnon sekä yleisön palkinnon Lappeenrannan laulukilpailuissa vuonna 2023. Kesällä 2019 hän voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun ensimmäisen palkinnon ja vuonna 2021 yleisön palkinnon Havets Röst kilpailussa.

Iris Candelaria debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla 2022 Ylipapittaren roolissa G. Verdin oopperassa Aida ja Suomen Kansallisoopperassa Yön Kuningattaren roolissa W. A Mozartin oopperassa Taikahuilu. Iris Candelaria esiintyi myös sopraanosolistina suuren suosion saavuttaneessa Kansallisoopperan produktiossa Circopera 2.0.

Iris Candelaria kuuluu nuorten taiteilijoiden muodostamaan kulttuurikomppania Eloaan, joka järjestää säännöllisesti konsertteja sekä poikkitaiteellisia tapahtumia ja festivaaleja.

Iris Candelaria valmistui kesällä 2022 Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta, jossa hän opiskeli Annika Ollinkarin johdolla. Hänen opintojaan ovat tukeneet Selim Eskelinin säätiö, Wegelius-säätiö, Suomen Kulttuurirahasto sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

 

 

 

 

 

matti-salminen-kuvaaja-heikki-tuuli

Matti Salminen

Kuningasbasso Matti Salminen on suomalaisille musiikin rakastajille tuttu jo yli viidenkymmenen vuoden ajalta. Hänen mahtipontinen bassoäänensä on kaikunut niin Kansallisoopperalla ja Savonlinnassa kuin maailman merkittävimmillä oopperanäyttämöillä Lontoosta ja Wienistä Milanoon ja New Yorkiin.

Oopperalavoilla hän on tulkinnut erilaisia bassorooleja jylhistä ylipapeista kieroihin pahiksiin – bravuurirooleja ovat olleet muun muassa Boris Godunov, Taikahuilun Sarastro ja Don Carloksen Filip. Hän on tullut erityisen arvostetuksi Wagnerin basso-osien esittäjänä. Monet suomalaiset oopperaroolit ovat häntä varten kirjoitettuja, kuten Aulis Sallisen Kuningas Lear ja Einojuhani Rautavaaran Rasputin.

Salminen on syntynyt Turussa, jossa hän nuorena esiintyi ahkerasti myös iskelmä- ja tangolaulajana taiteilijanimellä Esa Pasa. Päätyökseen hän toimi silloin puuseppänä. Miksi salanimi? Sitä hän ei osannut ainakaan Ylen Itse asiassa kuultuna -haastattelussa selittää – päätös siitä syntyi spontaanisti kun häntä pyydettiin ensimmäistä kertaa keikalle, Tapio Koivusen sekstetin laulusolistiksi. ”On Turussa edelleen ihmisiä, jotka tuntee minut vain Esa Pasana”, hän paljastaa samassa ohjelmassa.

Viime vuosina Matti Salminen on jättänyt oopperatyöt vähemmälle. Helsingin Sanomien 70-vuotishaastattelussa vuonna 2015 hän jo ilmoitti, että jos oopperatyö alkaa tuntua raskaalta, jää enemmän aikaa humppaan. Hän keskittyy myös auttamaan nuorempia kollegoja perustamansa säätiön avulla.

TamiP

Tami Pohjola, viulu

Viulisti Tami Pohjola on nuoresta iästään huolimatta jo voittanut kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja ja esiintynyt eri puolilla Eurooppaa. Hänen nöyrä lähestymistapansa musiikkiin on ihastuttanut klassisen musiikin kuulijakuntaa.

Vuonna 2019 hän voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Dinu Lipatti -viulukilpailussa ja vuonna 2015 hän sai ensimmäisen palkinnon Kuopion viulukilpailussa. Hän voitti myös kansainvälisen Young Musician -kilpailun Virossa vuonna 2009 ja sai toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailussa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden, Tampere Filharmonian, Lohjan kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Hyvinkään kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän on myös aktiivinen kamarimuusikko.

Tami Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana ja opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa sekä Reka Szilvayn johdolla Sibelius-Akatemiassa. Sittemmin Tami on opiskellut Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-kyung Leen luokalla ja tällä hetkellä Sveitsin Sionissa, Haute École de Musique Valaisissa, opettajanaan Janine Jansen. Tami Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini - viulua (1754).

 

Alakulo-ensemble

Alakulo Ensemble

Annimaria Rinne - laulu
David Gordon - piano
Chris Garrick - viulu
Jani Pensola - kontrabasso
Jarmo Julkunen - ukulele
Rami Eskelinen - rummut

 

By a fountain where I lay

Bellman Ensemble
Pentti Hildén, kitara, luuttu ja mandora
Anna Ruotsala, sopraano
Markus Pelli, sello

 

 

 

 

Yhteystiedot

Suomalainen kamariorkesteri
Toiminnanjohtaja Ninni Sulva-Vakkilainen
Puh. +358 45 124 7046
Sähköposti: ninni.sulva@gmail.com

Raaseporin kulttuuripalvelut
Kulttuurituottaja Kristina Grönqvist von Bonsdorff
Puh. 019 289 2787
Sähköposti: music@raasepori.fi

Raaseporintie 37
10600 Tammisaari